Logo
Nová registrace - Ztracené heslo
MČR 2009 - Havířov
MČR 2009 - Havířov

Den 28.březen vstoupí do historie našeho, nově vzniklého oddílu ziskem dvou titulů Mistra republiky v Kata jednotlivců a Kata družstev. Postaral se o to sám Kuba, který ještě ve čtvrtek nevěděl, zda vůbec na tomto šampionátu bude vzhledem ke svým zdravotním potížím s podvrtnutým palcem na noze startovat. Zázračná „vodička“, která palec hýčkala ihned od zranění, udělala své.

V Kata mužů se při zveřejnění losovacích pavouků očekávalo finále dvou největších favoritů – Jakuba a Jindry Pilmanna. To se také nakonec potvrdilo. Kuba se dostal do finále přes nadějného Kumpošta z SK Kesl ryu, Mílu Kabeše z Karate Ústí a medailistu z juniorského ME Debrecenyiho. Samotné finále probíhalo až v odpoledních hodinách a tak již několikrát zahřátí a rozcvičení finalisté, čekající na své vystoupení, mezitím i několikrát „zchladli“. V tomto finále, které se uskutečnilo pod dohledem kamer ČT se možná i proto oba dva finalisté nevyvarovali drobných chyb a tak to rozhodčí neměli vůbec jednoduché. Nakonec svými praporky rozhodli ve prospěch Jakuba v poměru 4:1 a historicky první titul Mistra republiky pro KARATE TESY Shotokan a po 6ti letech celkově druhý v seniorské kategorii pro Jakuba byl na světě.
V Kata družstev startoval Kuba spolu se svými kolegy z reprezentace Jindrou a Lukášem za národní tým a los jim přiřkl soupeře z nově utvořeného kata týmu z Karate Ústí nad Labem ve složení Kabeš, Maule a Hodina. Tento nově vzniklý tým předvedl slušně zacvičenou kata, ale na již zkušené matadory to nestačilo. Ve finále se utkali naši reprezentanti s mladým výběrem SK Kesl ryu a oba týmy nabídly divákům atraktivní kata i jejich bunkai, která byla bohužel narušena nepříliš taktním úklidem sportovní haly při samotném cvičení. A tak mezi tím, co kamery snímaly závodníky, tak v bezprostřední blízkosti skládali pořadatelé tatami a rušili samotné aktéry tohoho divácky zajímavého souboje.  Snad se všichni příště dočkají důstojnějšího zakončení takovéto významné soutěže. Zlatá medaile i přesto po dlouhých a nekonečných desítkách minut (startovali jako úplně poslední) zůstala dle očekávání v moci reprezentace ČR pod vedením Ivy Keslové.
Po ukončení finálových bojů trenér státní reprezentace O. Musil zveřejnil širší nominace na nadcházející ME v Chorvatsku a nás těší, že se do ní probojoval i Kuba.  Užší nominace bude zveřejněna během několika málo týdnů.
Ještě jednou tímto náš oddíl gratuluje Kubovi k zisku dvou titulů Mistra republiky pro rok 2009 a i všem ostatním medailistům za předvedené výkony.     

Celkové výsledky MČR jsou zveřejněny třeba zde:

http://www.karaterec.com/cz/zavody/mistrovstvi-cr-senioru-2009/

Napsal admin 30.03.2009 09:24:57 (0 komentářů) | Zobrazeno 3452x | Soutěže | Tagy:


Zaregistrujte se zdarma nebo se přihlašte pro přidávání komentářů

0 komentářů
(c) 2008-2024 KARATE TESY Shotokan. Všechna práva vyhrazena.
Úvodní strana | Fotoalbum | Tréninky | Semináře | Soutěže | Informace | Webmail